Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž sa utopil pri záchrane svojho psa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

STŘÍTEŽ NAD BEČVOU - Muž (36) zahynul dnes popoludní pri záchrane svojho psa, ktorý uviazol v jezu rieky. Psa sa zachrániť podarilo, muža však vytiahli z vody až privolaní policajti. Snažili sa ho rozdýchať, ale neúspešne, povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Bartíková.

Podľa nej muž vstúpil do rieky sám, aby zvieraťu pomohol. "Išiel vyslobodiť čierneho retrievera z víru, ktorý ho ale samotného strhol. Policajtov privolala okoloidúca svedkyňa," uviedla Bartíková. Dodala, že hliadka sa zrovna pohybovala v blízkosti. Policajti muža bez istenia vytiahli na breh, ale aj cez rýchlo poskytnutú pomoc sa ho zachrániť nepodarilo. So zosnulým bola pri rieke aj jeho asi desaťročná dcéra.

V krátkej dobe v regióne ide o druhý prípad utopenia. V stredu bolo po opadnutí záplavovej vlny, ktorá od rána zasiahla Zlínsky kraj, nájdené v časti Zlína Lužkovice telo neznámeho muža. Podľa lekára bolo príčinou jeho smrti práve utopenie.

Podľa Bartíkovej by ľudia nemali podceňovať hrozbu, ktorú ponúka pohyb vo vodných tokoch, hoci sa ich hladina znížila a s výnimkou rieky Moravy už nevykazujú stupňe povodňovej aktivity. "Prúd je stále dosť silný. I keď to tak nemusí na prvý pohľad vyzerať, je to riskantné a nebezpečné," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu