Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Stav matky Kaczyńských sa prudko zhoršil

Jadwiga Kaczyńska
Jadwiga Kaczyńska

VARŠAVA - Zdravotný stav Jadwigy Kaczyńskej, matky dvojičiek Lecha a Jaroslawa, sa prudko zhoršil po tom, ako jej Jaroslaw oznámil, že jej druhý syn ako poľský prezident tragicky zahynul pri aprílovej leteckej nehode pri západoruskom meste Smolensk.

Informovali o tom v nedeľu ošetrujúci lekári. Tí potvrdili, že stav Jadwigy (83) je o poznanie horší, ako bol v utorok krátko pred tým, ako sa dozvedela o tragickej Lechovej smrti. O jeho úmrtí ju informoval syn Jaroslaw až po niekoľkých týždňoch od tragédie. Stalo sa tak po konzultáciach s rodinou a lekármi.

Jaroslaw už totiž nevedel, ako má matke zdôvodňovať, že ju Lech prestal navštevovať. Lekári v nedeľu skonštatovali, že kým pred týždňom uvažovali o Jadwiginom prepustení z nemocnice, dnes nevedia povedať, čo bude ďalej. Problémom nie ja ani tak jej fyzický stav, pre ktorý bola v nemocnici predtým, ale jej súčasné psychické rozpoloženie, informuje portál ruskej spravodajskej agentúry RIA Novosti.

Lietadlo s poľskou delegáciou havarovalo 10. apríla cestou na spomienkové podujatie pri príležitosti 70. výročia masakry 22 tisíc poľských dôstojníkov a inteligencie v Katynskom lese príslušníkmi sovietskej tajnej služby NKVD. Haváriu neprežil nik z 96 ľudí na palube. Prezidentský pár pochovali 18. apríla do hrobky katedrály na hrade Wawel v Krakove, kde spočívajú poľskí králi. Poliaci si zvolia Kaczyńského nástupcu 20. júna, o post sa uchádza aj Jaroslaw Kaczyński.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu