Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Slovák z Londýna mal byť falošným ženíchom!

Slovák zapletený do podvodu Zobraziť galériu (2)
Slovák zapletený do podvodu

LONDÝN - Len pár dní po tom, čo v Česku našli sobášneho podvodníka zo Slovenska, zaznamenali ďalší prípad v Británii. Slovák mal byť hlavnou postavou sobášneho podvodu, keď mal za peniaze uzavrieť manželstvo so ženou, ktorej študentské víza sa chýlili ku koncu.

Televízii Sky News sa podarilo tajne nafilmovať rozhovor údajného sprostredkovateľa manželstva, Jayesha Patela a ženy, ktorá sa vydávala za indickú študentku, ktorej mali práve vypršať študentské víza. Jej manželom sa mal stať spomínaný Slovák, ktorý žije v Londýne.

Slovák z Londýna mal
Zobraziť galériu (2)

Žene by prípadný manželský zväzok s občanom krajiny EÚ priniesol možnosť uchádzať sa o trvalý pobyt v Británii. Pár mal preto predstierať vzájomné spolužitie a založiť si spoločný bankový účet. Urobili si aj spoločné fotografie, aby ich úmysel vyzeral čo najdôveryhodnejšie. Patel by za sprostredkovanie falošného manželstva dostal 12 tisíc libier.

"Ľudia z imigračného raz alebo dvakrát prídu za vami domov, pri troche šťastia k vám neprídu vôbec," povedal žene muž vystupujúci pod menom Neil, ktorý je do podvodu takisto zapletený. "Pas by si mala dostať po troch rokoch. Akonáhle dostaneš potvrdenie od imigračného úradu Home Office, dostaneš aj víza," dodal Neil.

Televízia Sky News dala Patelovi aj Neilovi priestor na vyjadrenie, obaja však celú vec popreli. Slovák sa k celej veci odmietol vyjadriť. "Podnet teraz vyšetrujú kompetentné úrady, ak sa nájde dôkaz o spáchaní trestného činu, začneme vo veci konať," povedal minister pre imigráciu Damian Green.

V posledných rokoch Británia zaznamenala zvýšený počet pokusov o uzavretie falošného manželstva. Stalo sa tak po tom, čo Snemovňa lordov vyhlásila, že brániť dvom ľuďom v uzavretí manželského zväzku, aj keď je jeden z nich ilegálny imigrant, považuje za porušenie ľudských práv.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu