Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dve nehody si vyžiadali viac ako 50 obetí

Najmenej 19 ľudí zahynulo pri vykoľajení vlaku na východe Číny
Najmenej 19 ľudí zahynulo pri vykoľajení vlaku na východe Číny

PEKING - Najmenej 32 ľudí dnes zahynulo pri diaľničnom nešťastí v provincii Liao-ning v severovýchodnej Číne. Autobus sa tu zrazil s nákladným autom, uviedla agentúra Nová Čína. Na východe Číny sa dnes skoro ráno stalo aj železničné nešťastie, ktoré si vyžiadalo najmenej desať mŕtvych.

Nehoda na diaľnici sa odohrala neďaleko mesta Fu-sin. Podľa agentúry sa diaľnica v mieste nešťastia rekonštruuje. Vodič nákladného vozidla sa nezorientoval v značení a vošiel do protismeru. Potom sa čelne zrazil s autobusom a vzápätí obe vozidlá vzplanuli.

Na mieste zahynuli traja pasažieri nákladného vozidla a 28 ľudí z autobusu. Ďalších 21 ľudí bolo hospitalizovaných, jeden ale po prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahol.

Železničné nešťastie sa nad ránom odohralo v provincii Ťiang-si na východe Číny. Kvôli zosuvu pôdy na koľaje sa vykoľajil vlak a pri nehode zahynulo najmenej 19 ľudí. ďalších viac ako 70 utrpelo zranenia, 11 z nich bolo postihnutých ťažko. Havarovaný vlak mal celkom 17 vagónov, každý s kapacitou 118 osôb. Zatiaľ nie je známe, koľko ľudí v ňom v čase nehody cestovalo.



 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu