Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pre hernú konzolu zavraždil kamaráta, dostal 14,5 roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

OSTRAVA - Na 14,5 roka poslal dnes do väzenia ostravský krajský súd Jiřího Mládka (20). Podľa rozsudku brutálne ubil svojho kamaráta. Pravdepodobne čin spáchal pod vplyvom marihuany.

Pôvodne sa obžalovaný priznal a vinu zvaľoval aj na agresívnu počítačovú hru, ktorú spoločne hrali. Neskôr všetko poprel a prišiel s verziou neznámeho útočníka. Rozsudok ešte nie je právoplatný, Mládek sa na mieste odvolal.

Obaja mladíci v noci na 30. septembra 2009 hrali v byte zavraždeného počítačovú hru. "Ponúkol mi aj marihuanu. Bolo to prvýkrát, keď som túto drogu skúsil," vypovedal obžalovaný policajtom do protokolu. Po niekoľkých hodinách hrania sa mu potom vraj zatmelo pred očami, uchopil sošku, ktorá stála v byte, a na kamaráta zaútočil. Dodal, že kamaráta niekoľkokrát udrel do hlavy. Spôsobil mu zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Podľa obžaloby Mládek brutálnym spôsobom ubil svojho najlepšieho kamaráta v jeho byte, a to len preto, aby sa zmocnil jeho hernej konzoly PlayStation a niekoľkých počítačových hier. Po čine byt opustil. Policajti ho zadržali po niekoľkých dňoch.

Túto verziu ale Mládek počas procesu poprel. Za vraha označil neznámeho muža, ktorý do bytu zavraždeného prišiel, keď hru hrali. Muž podľa novej výpovede ubil mladého muža tyčou a Mládkovi hrozil tým istým, ak o tom bude hovoriť. "Bol som vo veľkom strese. Nedokázal som reagovať. Nebol som schopný myslieť na útek," vzlykal na súde súdený mladík.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu