Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Buqaj mal v byte drogy za 665 tisíc, dostal 20 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Krajský súd v Bratislave dnes potvrdil Mihillovi Buqajovi dvadsaťročný trest za drogovú trestnú činnosť. Súd zamietol jeho odvolanie proti rozsudku Okresného súdu Bratislava 1 z 13. januára. "Odvolací súd považuje skutkové zistenia súdu 1. stupňa za správne, preto sa stotožnil s jeho závermi a rozsudkom okresného súdu.

"Rozsudok je právoplatný," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Buqaj si trest odpyká vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. Drogy v hodnote vyše 665-tisíc eur zadržala Národná protidrogová jednotka v byte na Holíčskej ulici v Bratislave na jar minulého roka. Počas akcie Kastor sa do rúk polície dostal aj vtedy 42-ročný Mihill Buqaj, pochádzajúci z bývalej Juhoslávie.

V byte, ktorý mal slúžiť ako sklad omamných látok, našli okrem heroínu a kokaínu tiež niekoľko desiatok kilogramov kofeínu a paracetamolu, určených na riedenie heroínu a pomôcky na výrobu drog - váhu a kávový mixér. Mihill Buqaj sa na pojednávaní prvostupňového súdu bránil, že byt prenajala jeho milenka. Jej totožnosť súdu odmietol prezradiť, lebo sa bojí o svoj život a život svojej rodiny.

Za byt na Holíčskej ulici podľa vlastných slov neplatil, pretože si to nemohol dovoliť. Krátko po prenajatí bytu Mihill s milenkou nechali vymeniť zámku, kľúč dali aj prenajímateľovi. Ten však do bytu nechodil, keď byt prenajal, nenechal v ňom žiadne osobné veci. Znalec kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru SR na januárovom pojednávaní uviedol, že v steroch z rúk obžalovaného sa našli vzorky heroínu.

Či sa však na ruky dostal priamym kontaktom obžalovaného s drogou alebo z vecí, ktoré s drogou prišli do styku, sa podľa neho nedá presne určiť. Obhajca v záverečnej reči argumentoval, že skutok jeho klientovi nebol jednoznačne preukázaný. Dôkazy z prípravného konania, ako i tie prednesené na súde podľa neho svedčia o tom, že obžalovaný nemal vedomosť o prítomnosti drog v byte.

Mihill prišiel na Slovensko po roku 1992 a medzičasom získal aj naše občianstvo. Do roku 2004 podnikal, vlastnil zlatníctvo na Obchodnej ulici v Bratislave. Po tom, čo zlatníctvo vykradli, žil podľa vlastných slov z ušetrených peňazí ako aj peňazí, ktoré mu dával brat Ferdinand. Ten na súde vypovedal, že bratovi dával v priemere tisíc eur na mesiac.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu