Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Medzi obeťami demonštrácií i tehotná žena

V horiacej banke našli smrť traja ľudia
V horiacej banke našli smrť traja ľudia

ATÉNY - Traja ľudia vrátane tehotnej ženy zahynuli včera počas protestov v gréckej metropole po tom, ako jeden z demonštrantov hodil zápalnú fľašu do jednej z bánk a spôsobil tým požiar.

Úrady včera potvrdili smrť troch ľudí, ktorí sa udusili dymom počas požiaru v jednej z bánk. Obete patrili k pracovníkom banky a mali od 30 do 40 rokov.

"Sme šokovaní smrťou našich spoluobčanov a ich príbuzným odkazujeme, že vinníkov nájdeme a potrestáme," povedal grécky premiér Geórgios Papandréou.

Desaťtisíce ľudí včera vyrazilo do ulíc hlavného mesta a protestovalo tak proti vládnym opatreniam, ktoré majú zabrániť bankrotu krajiny. Polícia proti demonštrantom zasiahla slzotvorným plynom.

Protesty v Aténach sú odpoveďou na plánované rozsiahle škrty v rozpočte, ktoré sa chystá premiér urobiť, aby tak vytiahol krajinu z obrovského štátneho dlhu. Na základe týchto opatrení by malo Grécko od EÚ a Medzinárodného menového fondu dostať pôžičku v hodnote 110 miliárd eur.

Včerajšie demonštrácie boli najväčšími od od októbra 2009, kedy Papandréou zasadol do kresla predsedu vlády a začal pracovať na úsporných opatreniach, ktoré by zabránili vyhláseniu štátneho bankrotu.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu