Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Grécko ochromí kvôli dlhom celonárodný štrajk a protesty

Grécko ochromí celonárodný štrajk
Grécko ochromí celonárodný štrajk

ATÉNY - Grécko dnes ochromí generálny štrajk a nové celonárodné demonštrácie na protest proti úsporným opatreniam vlády. Prijatie týchto opatrení bolo vynútené hromadiacimi sa štátnymi dlhmi a tiež podmienkami pre finančnú pomoc od krajín platiacich eurom a od Medzinárodného menového fondu.

Druhým dňom bude pokračovať 48-hodinový štrajk zamestnancov verejného sektora a po novom sa do akcie zapoja pracovníci v súkromnom sektore. Odbory sľubujú, že do ulíc vyjde podstatne viac ľudí ako v utorok, kedy proti vláde demonštrovalo okolo 4000 ľudí.

Očakáva sa, že bude ochromená prakticky všetka hromadná doprava. České aerolínie a ďalšie český letecký dopravca Travel Service zrušili niekoľko letov kvôli štrajku gréckych leteckých dispečerov.

V súvislosti s gréckou finančnou situáciou klesli v utorok ceny akcií na európskych burzách a euro sa prepadlo na najnižšiu úroveň za rok. Dôvodom sú obavy investorov, že sa Grécko z dlhovej pasce rovnako nedostane, a navyše, že sa jej nevyhnú ani ďalšie štáty eurozóny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu