Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Narkobarón mal zbrane vykladané zlatom a diamantmi

Polícia našla zbrane vykladané zlatom, striebrom a diamantmi
Polícia našla zbrane vykladané zlatom, striebrom a diamantmi

MEXIKO - Tridsaťjeden strelných zbraní vykladaných zlatom, striebrom alebo diamantmi zabavila mexická polícia v dome patriacom jednému z šéfov miestnych drogových kartelov. Oznámila to dnes agentúra AFP.

Niektoré zo zhabaných zbraní, medzi ktorými boli aj samopaly a guľomety, mali ozdobne vykladané meno svojho nositeľa "Lobo Valencia", čo je prezývka Oscara Orlanda Navu Valencia, šéfa rovnomenného malého drogového kartelu, upresnil úrad mexického prokurátora.

V úkryte v jednom z domov v meste Zapopan v západomexickom štáte Jalisco bolo aj 700 nábojov, šperky a dokumenty nesúce Valenciovo meno.

Valencia nie je na zozname hlavných mexických drogových bossov, za ktorých dolapenie vypísala miestna vláda odmenu vo výške dvoch miliónov amerických dolárov (vyše 1,6 milióna eur). Je považovaný skôr za pobočníka slávneho Joaquina "Chapo" Guzmana, šéfa veľkého kartelu z mexického štátu Sinaloa, ktorý na mexickom zozname najhľadanejších narkobarónov je, a tiež figuruje na zozname dolárových miliardárov zostavovaného časopisom Forbes.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu