Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Opitý s americkým pasom prinútil lietadlo pristáť inde

ilustračné Foto
ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

TAIPEI - Zrejme opitý cestujúci s americkým pasom prinútil posádku taiwanského lietadla mieriaceho z metropoly TaiPai do čínskeho Šanghaja zmeniť kurz a pristáť v inom čínskom meste potom, čo jej nahlásil, že má v batožine bombu.

Polícia po pristátí stroja v čínskom Chang-čou ale nič nenašla a pôvodcu incidentu odviezla na výsluch.
Hovorca taiwanských aerolínií Bruce Čchen prezradil o "únoscovi" iba, že sa volá Lin a že "to nevyzeralo, že by mal príliš vypité".
"Cestujúci povedal posádke veľmi pokojne, že má výbušninu v batožine. Potom, čo lietadlo pristálo v Chang-čou, bolo starostlivo skontrolované a nič sa nenašlo," podotkol.
Lietadlo sa na tamojšom letisku zdržalo asi štyri hodiny, než odletelo do Šanghaja. Letecké spojenie medzi Taiwanom a Čínou bolo zavedené v roku 2008. Týždenne sa medzi oboma štátmi uskutoční 270 letov.
Taiwan bol do roku 1949 súčasťou Číny. Po víťazstve komunistického povstania na kontinente ostrov od nej odtrhla nacionalistická vláda, ktorá neho utiekla. Taiwan je fakticky samostatný, aj keď Čína ho stále označuje za svoju provinciu a na medzinárodnom poli vyvíja tlak, aby s ním iné krajiny neudržiavali oficiálne vzťahy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu