Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Pražský primátor napísal rozprávku o škaredom Paroubkovi

Pavel Bém
Pavel Bém

PRAHA - Primátor českej metropoly Praha a člen Občianskej demokratickej strany (ODS) Pavel Bém napísal zbierku rozprávok, v ktorých paroduje nielen svojich protivníkov, ale aj spolustraníkov. O primátorovej novinke v predvolebnom boji informoval v stredu český spravodajský portál iDNES.cz.

"Nie je to kniha, je to skôr zošit. Mám rád rozprávky a bájky, preto som ich napísal," vysvetlil Bém s tým, že politika je pre neho "neuveriteľnou inšpiráciou" a písanie rozprávok zase príjemným "ventilom".

Jedna z Bémových rozprávok má názov O hejkalovi Pazdrátkovi a pražský primátor v nej opisuje "veľkého, tučného, škaredého Pazdrátka, ktorý pod falošnými sľubmi viedol ľudí do hlúpočepského údolia." Jeden z čelných predstaviteľov ODS však pravdepodobne v skutočnosti píše o predsedovi českých sociálnych demokratov Jirkovi Paroubkovi. "Tam na neho malo čakať bohatstvo a hojnosť tak, ako im sľuboval. Aké bolo prekvapenie pútnikov, keď na miesto prišli a nič tam nebolo. Len húština, tma a vlhko. Trpezlivosť ľuďom došla po tom, ako ich Pazdrátek začal šikanovať a nútiť pracovať len pre jeho vlastný zisk," pokračuje vo svojom rozprávaní "detský spisovateľ" Bém a svoj literárny celok zakončuje morálnym ponaučením: "Pazdrátek," hovorí mu starček, "nemôžeš ľuďom klamať a myslieť si, že ti to len tak prejde. Lož má krátke nohy, rovnako ako ty."

Bém svoju knihu vydáva v čase, kedy v Českej republike prebieha kampaň pred celoštátnymi parlamentnými voľbami. Tie sa uskutočnia už 28. a 29. mája a podľa posledných prieskumov verejnej mienky by sa ich tesným víťazom mala stať práve Paroubkova ČSSD pred pravicovou ODS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu