Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Paroubek sľubuje zrušenie islandskej sopky

Paroubkov billboard Zobraziť galériu (2)
Paroubkov billboard

PRAHA - Islanďanov zaujal billboard s predsedom ČSSD Jiřím Paroubkom a textom, že predseda strany zruší islandský vulkán, ktorý komplikuje dopravu v Európe av minulosti ohrozoval obyvateľstvo ostrova. Billboardy v českých mestách sú súčasťou negatívnej kampane namierenej voči Paroubkovi, ktorá má upozorniť na údajnú nereálnosť sľubov predsedu ČSSD. Na záujem Islanďanov upozornil český server tn.cz.

Islandský server Ds.is ukazuje na jednom billboarde zamračeného Paroubka, ktorý sľubuje zrušiť sopku, na druhom Paroubka s úsmevom, ktorý chce zrušiť Eyjafjallajökull, čo je názov ľadovce prekrývajúceho sopku a niekedy se používa i pre označenie samotnej sopky.

Autori negatívnej kampane, ktorá sa pripisuje ODS, zľahčujú predvolebné, údajne populistické sľuby sociálnej demokracie a ich šéfa. Objavili sa billboardy, na ktorých Paroubek sľubuje, že zruší rannú opicu, alebo poplatky u veterinára. Na ďalších billboardoch, ktoré sa pred niekoľkými týždňami objavili v Česku, šéf opozičnej strany sľubuje šesťdesiatročnú materskú dovolenou, predĺženie víkendu o päť dní, zrušenie ranného vstávania, ale i pivo za dve koruny do troch rokov a návrat zosnulého amerického speváka Elvisa Presleyho.

ČSSD sa ale chystá kontrovať. Pivá za dve koruny, Presleyho dvojníka a lieky na opicu sa záujemci dočkajú na štvrtkovom volebnom mítingu ČSSD v Ostrave. "Sme pripravení splniť i nemožné, čo nám podsúva ODS," povedal s nadsádzkou v pondelok novinárom Paroubek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu