Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bývalú zastrelil pred očami dcérky: Chcel som ju len postrašiť!

ilustračné foto
ilustračné foto

OSTRAVA – Pred očami dieťaťa zastrelil svoju bývalú priateľku. Potom sa skrýval v lese a u známej, aby sa nakoniec vzdal polícii vzdal. Pri vyšetrovaní vyšlo najavo, že zbrane vlastnil nelegálne, kúpil mu ich známy, ktorý mal zbrojný preukaz. Dnes poslal ostravský súd Reného Zapletala z Vítkova na Opavsku do väzenia na 14 rokov.

Zapletal, ktorý na vynesenie rozsudku neprišiel, sa pred súdom obhajoval tým, že bývalú priateľku zabiť nechcel. "Chcel som ju len postrašiť," povedal. Výstrel zo zbrane vyšiel nešťastnou náhodou v okamihu, keď zakopol o koberec, tvrdil.

"Verzia obhajoby bola bezpečne a jednoznačne vyvrátená," povedal dnes sudca. Dodal, že Zapletal bol už v minulosti niekoľkokrát odsúdený k podmienečným trestom za násilie páchané na predchádzajúcich partnerkách, ktoré ohrozoval nožom alebo pištoľou. Prokurátor bol s trestom spokojný a ešte v pojednávacej sieni sa vzdal práva na odvolanie. Rozsudok ale ešte nie je právoplatný. Kvôli neprítomnosti Zapletala si jeho advokát ponechal lehotu na rozmyslenie.

Zapletal sa s družkou, s ktorou mal v tom čase 1,5-ročné dievčatko, rozišiel. Zo spoločného bytu vo vítkovskom činžiaku sa odsťahoval k matke. Vzťah tým ale pre neho neskončil. Podľa brata zastrelenej ženy ju po rozchode prenasledoval, bil a vyhrážal sa jej. "Podal som na neho trestné oznámenie, že vlastní nelegálne zbraň. Bolo to niekoľko týždňov pred tým, než sa to stalo," povedal dnes novinárom brat obete.

Spory vyvrcholili vlani 16. augusta skoro ráno. Zapletal vošiel do bytu s malorážkou v ruke. S bývalou družkou sa hádal v izbe, kde bola aj ich dcéra. Okolo 6:00 padol výstrel. Rana zasiahla mladú ženu do hlavy. Utrpela zranenia, ktorým neskôr v nemocnici podľahla. Zapletal sa po čine skrýval, polícii sa ho podarilo zadržať vo večerných hodinách po dvojhodinovom vyjednávaní v lese na Vítkovsku. Pátral po ňom vrtuľník, niekoľko desiatok policajtov, vrátane psovodov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu