Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Politici sa pred voľbami častujú opileckými historkami

Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman
Karel Schwarzenberg a Miloš Zeman

PRAHA – V Čechách sa zvolebnieva. Lídri Strany práv občanov - zemanovci Miloš Zeman a TOP 09 Karel Schwarzenberg sa medzi sebou doberajú, hlavnou témou je ich náklonnosť k alkoholu.

Najprv Schwarzenberg v rozhovore v Lidových novinách povedal, že keby Zeman nechľastal, tak by bol veľmi dobrý premiér. Zeman na tlačovej konferencii zase rozprával opileckú historku o Schwarzenbergovi. Vraj aby sa mu pomstil. „Pán Karel Schwarzenberg po nemiernom požívaní alkoholu raz zaspal pri stole a svoju unavenú hlavu si na ten stôl položil. Prišiel k nemu jeden človek, zaklopal mu na rameno a hovoril: ako sa máte, pán gróf. A pán Schwarzenberg zdvihol zo stola svoju unavenú hlavu a povedal: knieža, ty vole. A opäť hlavu položil na stôl," rozprával Zeman. Pripomenul tiež iný rozhovor Schwarzenberga v časopise Týždeň, kde povedal, že tiež chľastá, a že to považuje za pozitívnu záležitosť.

"Miloš Zeman bol podľa môjho názoru jeden z najinteligentnejších premiérov, ktorého táto krajina mala, a keby tak nechľastal, tak by bol naozaj veľmi dobrý premiér. Bohužiaľ ten stres nevydržal, ale myslím, že sa v tom obmedzil, už nemá tak napuchnutú tvár, ako mal vtedy, keď bol premiérom," povedal novinám na oplátku Schwarzenberg.

Britský premiér Winston Churchill podľa Zemana vypil tri fľaše whisky denne a vyfajčil osem cigár. Adolf Hitler bol vegetarián, nefajčiar, abstinent, a dokonca aj o jeho sexuálnom živote existujú isté pochybnosti. "Winston Churchill vyhral 2. svetovú vojnu a Adolf Hitler sa zastrelil v bunkri," podotkol líder novej strany. Myslí si preto, že to, že má rád slivovicu, mu v českom národe neuškodí, skôr naopak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu