Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Sopečný mrak možno skomplikuje let Obamu do Poľska

Barack Obama
Barack Obama

VARŠAVA/WASHINGTON - Kvôli komplikáciám v leteckej doprave nad Európou, ktoré spôsobil mrak popola zo sopky na Islande, sa vznáša otáznik nad príletom amerického prezidenta Baracka Obamu na pohreb hlavy poľského štátu Lecha Kaczyńského v Krakove.

Napísala to poľská agentúra PAP. Biely dom však tvrdí, že prezident stále cestu do Poľska v pláne má a poletí. Lietadlá nelietajú nielen nad Britániou či Belgickom, prevádzka je obmedzená aj v Holandsku, časti Francúzska a Nemecka a vo štvrtok večer uzavreli aj vzdušný priestor nad severozápadom Poľska.

Americký prezident Barack Obama však s letom do Krakova stále počíta, nehľadiac na ťažkosti kvôli sopke na Islande. Oznámil to v noci na piatok hovorca Bieleho domu Bill Burton. Obama chce odletieť do Poľska už v sobotu.

Podľa amerického meteorologického inštitútu Accu Weather majú komplikácie nad Európou trvať aj v nedeľu. V ten deň sa na kráľovskom hrade Wawel v Krakove uskutoční pohreb poľského prezidenta Lecha Kaczyńského a jeho manželky Márie. Na smútočný obrad majú pricestovať desiatky prezidentov, zástupcov medzinárodných organizácií a kráľovských rodín z celého sveta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu