Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V briketách našli kokaín za 40 miliónov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAMBURG - Viac ako tonu kokaínu v hodnote takmer 40 miliónov eur našli nemeckí policajti pri razii v hamburskom prístave. Našli 1 244 balíčkov kokaínu najvyššej kvality. Podľa agentúry DPA ide o najväčší nález tejto drogy v histórii Nemecka.

Terajší úder proti drogovému obchodu bol súčasťou vyšetrovania organizovanej skupiny, ktoré sa začalo koncom minulého roka. Gang sa údajne podieľal na medzinárodnom obchode s kokaínom vo veľkom štýle. Sedem podozrivých mužov vo veku 29 až 35 rokov zatkli.

Muža z juhoamerického Peru (35) podľa agentúry AP obvinili z toho, že niekoľkokrát dodal kokaín Nemcovi (31) z tohto prístavného mesta. Ten drogu predával odberateľom nielen v Hamburgu, ale aj v Holandsku.

Ilegálny kontraband s celkovou hmotnosťou 1,3 tony ukrývali v kontajneri s briketami z lisovaných pilín na lodi, ktorá priplávala z Paraguaja. Keď ju policajti skontrolovali, našli 31 paliet s drevenými briketami a jednu naloženú kartónmi, v ktorých boli balíčky kokaínu.

Podľa vyšetrovateľov si páchatelia dali riadne záležať, aby odpútali od kokaínu pozornosť. Medzi novembrom 2009 a marcom 2010 najprv do Hamburgu poslali šesť kontajnerov s 10 tonami brikiet bez toho, aby k nim pribalili kokaín.

Od vlaňajšieho novembra tímy policajtov z protidrogového oddelenia prehľadali 12 objektov v samotnom Hamburgu, ďalších sedem v neďalekom Norderstedte a v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu