Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Namiesto závodov prevážali drogy a zbrane

ilustračné foto
ilustračné foto

MADRID - Vyše 800 kilogramov kokaínu objavili úrady v španielskom Bilbau v dvojitom dne kamiónu maskovaného ako účastnícke vozidlo Rallye Dakar. Polícia vo falošnom kamióne našla tiež 15 tisíc kilogramov drogy extázy, takmer 47 tisíc eur a dve zbrane. V súvislosti s tým bolo zatknutých šesť osôb, informovala dnes podľa agentúry AFP španielska polícia.

Príslušný kamión bol v januári naložený v Bilbau na loď a vypravený do Argentíny, kde slávna Rely Dakar štartovala. Zamaskovaný ako pomocné vozidlo pre účastníkov rallye, s patričnými reklamami a logami,  bol potom v Argentíne naložený 814 kilogramami kokaínu umiestneného v 32 špeciálne upravených skrýšiach.

Podľa polície pašeráci drog kamión perfektne pretvorili, "vybavili ho všetkým potrebným technickým a logistickým materiálom, vrátane oficiálnych úborov".

Po skončení závodu si počkali, než kamión prejde colnicou a nalodia ho na prepravu do španielskeho prístavu Bilbao. Tam zadržala polícia.

Tá upresnila, že drogy mali byť z Bilbaa ďalej prepravené na Ibizu. Osoby, ktorých totožnosť polícia neuviedla, boli zatknuté v Bilbau, Barcelone, i na Ibize.

Rallye Dakar sa tento rok po druhýkrát vo svojej histórii konala v Argentíne a Čile, so štartom i cieľom v Buenos Aires. Do Južnej Ameriky sa Rallye Dakar presunula v roku 2009 po tom, čo predchádzajúci ročník kvôli teroristickej hrozbe v Afrike zrušili. Na čiernom kontinente sa predtým pretekal už od roku 1979.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu