Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Miesto spopolnenia nechal mŕtvoly zvierat pováľané na zemi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

TOKIO - Desiatky mŕtvol psov v plastikových vreciach nechal váľať po zemi japonský podnikateľ, ktorý za odplatu odoberal od ľudí ich mŕtvych miláčikov s tým, že ich dôstojne pochová. Polícia ho teraz zadržala a je obvinený z rozhadzovania odpadu a finančných podvodov.

Šinobu Abe (71) si od majiteľov mŕtvych zvierat účtoval až 60.000 jenov (500 eur) za to, že ich maznáčika spopolní v dôstojnom prostredí po smútočnom ceremoniáli sprevádzanom spevmi budhistických piesní. Polícia našla v horskej oblasti severne od Tokia stovku mŕtvych psov. Podozrieva podnikateľa, že sa ich týmto spôsobom zbavil, aby ušetril náklady na ich kremáciu.

"Svojim klientom odovzdával popol a kosti a vydával to za ostatky ich zvieraťa," vysvetlil hovorca polície. "Ak im klamal a dával im kosti iných zvierat, je to podvod."

V Japonsku veľmi prosperuje odvetvie, ktoré poskytuje služby domácim zvieratám. Možno tu nájsť kaderníkov, masážne salóny a dokonca aj termálne kúpele pre psov. Majitelia vydávajú ročne za služby pre svojich miláčikov 8,2 miliardy eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu