Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Teror na Kaukaze neprestáva, výbuchy zabili policajtov a vykoľajili vlak

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOSKVA - Najmenej dvoch mŕtvych si v pondelok ráno vyžiadal ďalší teroristický útok v ruskej autonómnej republike Ingušsko na severnom Kaukaze. Deň predtým výbuch vykoľajil v Dagestane nákladný vlak.

„Terorista sa odpálil pri vchode do policajnej stanice v Karabulaku, výsledkom čoho bol jeden mŕtvy príslušník a ďalší traja zranení," citovali tlačové agentúry Interfax a ITAR-TASS hovorcu ingušského ministerstva vnútra. O niečo neskôr agentúry vydali informáciu, že jeden zo zranených policajtov zomrel. Existuje aj druhá verzia teroristického útoku. Podľa nej odpálili na diaľku nálož v zaparkovanom aute.

Na mieste explózie v meste Karabulak, vzdialenom asi 20 kilometrov od hlavného meste Magas, zakrátko zahrmel druhý výbuch, ale podľa agentúry Interfax si zrejme ďalšie obete nevyžiadal. Druhú nálož odpálili v okamihu, keď na miesto dorazili vyšetrovatelia.

Rusko od atentátov na moskovské metro čelí sérii násilností. Výbuch nálože umiestnenej na koľajniciach vykoľajil v nedeľu ráno nákladný vlak v Dagestane. Na rozdiel od stredajších dvoch bombových útokov v dagestanskom Kizljare, pri ktorých zahynulo desať osôb, nemal útok za následok žiadne obete, ani zranených.

Podľa médií mohli byť aj najnovšie atentáty pokračovaním teroristickej aktivity severokavkazských povstalcov, ktorá sa začala 29. marca útokmi na metro v Moskve a pokračovala bombovými atentátmi v Kizljare.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu