Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rakúsky kardinál priznal vinu cirkvi pri zneužívaní a týraní detí

Christoph Schönborn
Christoph Schönborn (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Viedenský arcibiskup Christoph Schönborn sa v stredu poďakoval obetiam sexuálneho zneužívania zo strany rímskokatolíckych kňazov za to, že na tento problém upozornili a prispeli tak k odkrytiu týchto činov.

Poďakovanie zaznelo na stredajšej netradičnej omši vo viedenskom Dóme svätého Štefana, na ktorej sa okrem iného čítala dokumentácia o zneužívaní zo strany kňazov a zneli hudobné vystúpenia.

Schönborn, ktorý je jedným z najvplyvnejších predstaviteľov súčasnej katolíckej cirkvi, už začiatkom marca vyhlásil, že cirkev by sa mala v súvislosti so škandálmi, ktoré ňou v poslednom čase zmietajú, zamyslieť okrem iného nad otázkou celibátu.

Dôvody, ktoré viedli k škandálom spojeným okrem iného so sexuálnym zneužívaním detí kňazmi, treba podľa Schönborna "dôkladne preskúmať". "To zahŕňa aj otázku školenia kňazov, okrem iného v tom, čo priniesla takzvaná sexuálna revolúcia," hovorí viedenský arcibiskup. "Ďalej to zahŕňa otázku celibátu a problém osobnostného rastu. Čo je veľa, to je veľa. Dosť bolo škandálov!" vyhlásil Schönborn.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu