Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bezdomovcom podpálili pivnicu, skončili s popáleninami

ilustračné foto
ilustračné foto

OSTRAVA - V utorok večer niekto zapálil pivnicu v dome, v ktorom spali dvaja bezdomovci. Obaja skončili s popáleninami v nemocnici. Polícia po neznámom podpaľačovi pátra.

V pivnici začalo horieť pred jedenástou hodinou večer. "Zatiaľ neznámy páchateľ zrejme založil požiar pred neuzamknutými dverami, ktoré oddeľujú suterénne miestnosti. V jednej z týchto miestností sa zdržiavali dve osoby bez prístrešia," uviedla policajná hovorkyňa.

Obaja muži vo veku 44 a 31 rokov sa pri úteku popálili. "Muža mal prebudiť zo spánku dym. Požiarnici, ktorí dorazili na miesto, požiar uhasili. Špecialista pri ohliadke konštatoval úmyselné založenie," uviedla Holčáková.

44-ročný muž utrpel pri požiari popáleniny druhého až tretieho stupňa na nohách v rozsahu zhruba piatich percent. Navyše javil známky podchladenia. "Druhý, 31-ročný muž, sa nadýchal splodín a lekár pri vyšetrení zistil aj drobnejšie popáleniny ruky," uviedol hovorca moravskosliezskej záchrannej služby Lukáš Humpl.

Obaja bezdomovci sú hospitalizovaní v centre popálenín ostravskej fakultnej nemocnice. "Pacienti nechcú, aby boli poskytované informácie o ich zdravotnom stave," povedal hovorca fakultnej nemocnice Tomáš Oborný.

Policajti začali po podpaľačovi okamžite pátrať. "Na miesto sme privolali policajného psovoda so špeciálne vycvičeným psom na vyhľadávanie horľavín. Kriminalisti začali s preverovaním, zaistili stopy," dodala policajná hovorkyňa.

Páchateľovi hrozí za trestný čin všeobecného ohrozenia trest v rozmedzí troch až ôsmich rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu