Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Ďalší americký neonacista sa priznal: Chcel zabiť Obamu!

Daniel Cowart plánoval atentát na Baracka Obamu
Daniel Cowart plánoval atentát na Baracka Obamu

CHICAGO - Americký neonacista Daniel Cowart (21) sa v pondelok priznal k plánovaniu útoku na amerických černochov, medzi ktorými mal byť aj vtedajší kandidát na amerického prezidenta Barack Obama.

Cowartov komplic Paul Schlesselman (20) sa priznal ešte v januári. V prípade usvedčenia hrozí j Cowartovi väzenie až na 75 rokov. Oboch zatkli niekoľko dní pred prezidentskými voľbami, ktoré sa konali 4. novembra 2008. Polícii sa priznali, že chceli zastreliť 88 černochov, štrnástim useknúť hlavy a potom z auta zastreliť aj Obamu. Pred zatknutím si kúpili silonový povraz a masky, k ich arzenálu patrilo niekoľko strelných zbraní.

Schlesselmanovi hrozí desaťročný trest. Rozsudok by v jeho prípade mal byť známy 15. apríla. Mladíci chceli vylúpiť zbrojný sklad a zaútočit na jednu strednú školu v Tennessee, kde študujú prevažne černosi. Pri masakre chceli niekoľko študentov podrezať, ďalšie desiatky postrieľať a ich poslenou obeťou mal byť Obama. Ten podľa polície nebol vo veľkom nebezpečenstve, nakoľko akcia bola v štádiu plánovania, nie v stave konkrétnych príprav.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu