Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V lietadle našli nálož, mala vybuchnúť počas letu!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: ČTK)

TIRUVANANTAPURAM - V juhoindickom štáte Kérala bola dnes na palube civilného lietadla objavená výbušnina. Stalo sa tak po pristátí, nie je však jasné, či išlo o bombu, ktorá mala vybuchnúť počas letu, napísala agentúra Reuters.

Výbušnina zhruba o veľkosti tenisovej loptičky bola nájdená v taške v batožinovom priestore lietadla po tom, čo všetci pasažieri vystúpili na letisku v hlavnom meste štátu Kérala Tiruvanantapuram. Výbušninu skúma polícia, podľa jednej z možných verzií sa do lietadla dostala až po pristátí.

Policajt citovaný agentúrou AP uviedol, že išlo o výbušný materiál používaný v zábavnej pyrotechnike, možno ho však vraj použiť i k výrobe jednoduchej bomby.

Podľa predstaviteľa indického ministerstva vnútra ide o závažné bezpečnostné zlyhanie. Prípad podľa neho povedie k prevereniu bezpečnostných opatrení na indických letiskách.

V Indii stále panuje strach z možných teroristických útokov. V februári zabil výbuch v reštaurácii v západoindickom meste Puna 16 ľudí. Išlo o prvú takúto udalosť od vlny bombových útokov v Bombaji v roku 2008, ktoré padlo za obeť 170 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu