Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Policajtovi nepomohla nepriestrelná vesta, zlodeji ho zastrelili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Trojica zlodejov áut zastrelila v utorok neskoro popoludní v severnom Francúzsku policajta. Zasiahli ho do otvoru pod pažou v nepriestrelnej veste.

Skupina ozbrojencov ukradla niekoľko vozidiel v garáži v Dammarie-les-Lys západne od Paríža. Policajná hliadka, ktorá o krádeži nevedela, chcela len skontrolovať totožnosť podozrivých. Útočníci začali bez varovania strieľať a policajta trafili do podpažného otvoru v nepriestrelnej veste. Svojím zraneniam podľahol.

Polícia zadržala jedného z útočníkov, ostatní utiekli. Podľa zdrojov blízkych vyšetrovania, ktoré citovala agentúra AFP, hovoril zadržaný baskicky. Podľa španielskej polície je ním Joseba Fernández Aspurz nazývaný tiež El Guinda. Má vraj väzby na teroristickú organizáciu ETA a v Španielsku ho hľadali kvôli podpaľačským útokom.

Ak by sa podozrenia z účasti ETA potvrdilo, bol by to prvý francúzsky policajt, ktorého baskickí separatisti zabili, uviedla agentúra DPA. Vlani v júni baskickí separatisti postrelili v juhozápadnom Francúzsku jedného policajtov, ten ale útok prežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu