Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zavraždili pracovníčku amerického konzulátu a dvoch príbuzných

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Neznámi páchatelia zavraždili v hraničnom mexickom meste americkú pracovníčku konzulátu Spojených štátov, jej amerického manžela a manžela ďalšej mexickej zamestnankyne konzulátu. Informoval o tom v nedeľu Biely dom.

Prezident Barack Obama vyjadril "hlbokú ľútosť a pohoršenie nad správami o brutálnych vraždách troch ľudí spojených s Generálnym konzulátom Spojených štátov v Ciudad Juárez," uviedol Mike Hammer, hovorca národnej bezpečnostnej rady vo vyhlásení.

Bližšie detaily k incidentu v mexickom meste, kde pri drogových vojnách minulý rok zahynulo viac než 2 600 ľudí, hovorca neposkytol. Ministerstvo zahraničia USA poverilo zamestnancov šiestich amerických konzulátov v severnom Mexiku, aby poslali členov svojich rodín domov pre obavy z rastúcej drogovej kriminality.

Oblasť by mali opustiť do 12. apríla. Konzuláty sa nachádzajú v mestách Tijuana, Nogales, Ciudad Juárez, Nuevo Laredo, Monterrey a Matamoros. Americké veľvyslanectvo v Mexiku zároveň odporučilo občanom USA, aby sa podľa možnosti vyhli cestám do mexických štátov Durango, Coahuila a Chihuahua.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu