Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nové metódy pašerákov, kokaín zmrazujú v ovocí

ilustračné foto
ilustračné foto

MADRID - Stále rafinovanejšie spôsoby pri pašovaní kokaínu do Európy používajú niektorí drogoví priekupníci. V severošpanielskej oblasti Navarro zaistila polícia tonu kokaínu, ktorý gang nechal kvôli prevozu skvapalniť, zmiešal ho s dužinami ovocia a zamrazil. V Španielsku chceli drogu pomocou chemických prostriedkov opäť premeniť na prášok.

Policajný vyšetrovateľ včera podľa agentúry DPA oznámil, že hodnota zaisteného kokaínu by na čiernom trhu dosiahla 30 miliónov eur. Polícia zadržala aj sedem údajných členov tohto drogového gangu. Zatknutí pašovali zamrznuté ovocie s kokaínom v kontajneri lode, ktorá zakotvila v baskitskom prístave Bilbao. Aby nevzbudili žiadne podozrenie, využívali služby rôznych firiem zameraných na import a export, ktoré kontajner doviezli z Kolumbie cez Panamu do Španielska.

Pri druhej operácii, tentoraz v okolí Sevilly na juhu Španielska, zaistila polícia 175 kilogramov kokaínu. Droga bola uschovaná medzi drevenými podlahovými fošňami. Pri tejto akcii zatkli deväť podozrivých osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu