Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rakúsko rozbilo drogový gang, členkou bola aj Slovenka

ilustračné foto
ilustračné foto

VIEDEŇ - Rakúska polícia rozbila kriminálnu skupinu, ktorá sa zaoberala distribúciou drog, pestovaním konope a krádežami áut na objednávku. Popri štyroch Rakúšanoch bol členom skupiny aj Turek a Slovenka. Oznámila to dnes agentúra APA s odvolaním sa na rakúsku políciu.

Dílera (31) z Viedne a Slovenku (35) zadržali už vlani v decembri. Rakúšan je podozrivý, že od roku 2007 predal v rakúskom hlavnom meste najmenej 1,5 kilogramu kokaínu a 4,5 kilogramu marihuany. Okrem toho spolu so Slovenkou pestovali konope v istom opustenom mlyne v Eggern blízko Gmünde pri hraniciach s Českom.

Na tejto plantáži boli obaja podozriví aj 22. decembra zadržaní, odvtedy sú vo vyšetrovacej väzbe vo Viedni. Polícia zabavila približne 180 rastlín kanabisu. Z doterajšej úrody bolo podľa policajných expertov vyťažených asi osem kilogramov marihuany v hodnote 60 000 až 70 000 eur.

Pri vyšetrovaní na Slovensku bol objavený tiež automobil, hlásený v Rakúsku ako ukradnutý. Podľa rakúskych vyšetrovateľov si však krádež auta objednal sám jeho rakúsky majiteľ, ktorý si potom dal vyplatiť jeho cenu od poisťovne. Auto potom bolo na Slovensku predané 35-ročnej Slovenke, ktorá viedla plantáž konope v Eggern.

V tejto súvislosti boli v Rakúsku zatknuté štyri osoby, z toho traja Rakúšania vo veku 35, 39 a 51 rokov a 32-ročný Turek pre podozrenie z ťažkého podvodu, prechovávania a predaja kradnutého tovaru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu