Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Samovrah zaútočil na policajnú stanicu, zabil 12 ľudí

Bombový útok v Lahore
Bombový útok v Lahore

LAHORE - Silný výbuch, ktorý v pondelok otriasol východopakistanským mestom Lahore, usmrtil najmenej 12 ľudí a ďalších 61 zranil. Informovali o tom oficiálne zdroje, na ktoré sa odvoláva tlačová agentúra AP.

Podľa predstaviteľa pakistanskej polície Zulfikara Hamída sa útok odohral pred policajnou budovou v centre mesta, kde po výbuchu zostal obrovský kráter. Samovražedný útočník zrejme narazil do obvodového múru autom, v ktorom mohol mať až 600-kilogramovú nálož.

Predošlé správy uvádzali, že terčom útoku bolo sídlo pakistanského Federálneho úradu pre vyšetrovanie. Miestny policajný náčelník Parvíz Rathore potvrdil, že budova slúži na vypočúvanie "dôležitých podozrivých", no v súčasnosti sa v nej žiadna takáto osoba nenachádza. Dodal, že v objekte sa zdržiavalo vyše 40 členov personálu. Veľká časť tehlovej stavby sa po výbuchu zrútila a poškodené boli aj okolité budovy vrátane blízkej mešity.

Pondelňajší incident ukončil obdobie relatívneho pokoja v Pakistane a ukázal, že tamojší povstalci si udržali schopnosť udrieť priamo v srdci krajiny, ďaleko od nestabilného regiónu pri hranici s Afganistanom. K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina, hlavé podozrenie však padá na pakistanskú odnož Talibanu a spojenecké milície. Tie údajne stoja za poslednou vlnou útokov, ktorá si od októbra vyžiadala vyše 600 životov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu