Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Príbuzní prinúnútili mladíka priznať sa k lúpeži

ilustračné foto
ilustračné foto

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Mladík (24) z obce na Uherskobrodsku sa prišiel v pondelok o 01:00 na políciu priznať k vylúpeniu benzínky. Maskovaný, bez zbrane a v opitosti prinútil v noci na piatok pokladníčku čerpacej stanice na okraji Uherského Brodu vydať asi 25 tisíc korún (cca 960 eur). V nedeľu však videli príbuzní v televízii zábery z bezpečnostných kamier, spoznali ho a ešte tú noc doviedli na policajnú stanicu. Rozhodne to nie je obvyklé, povedal dnes hovorca uherskohradišťské polície Aleš Mergental.

Policajti muža zadržali. "Pod váhou dôkazov, ktoré mu kriminalisti predložili, sa mladý muž začal na udalosti z noci na piatok rozpomínať. Nakoniec si uvedomil, že lúpežné prepadnutie nijako nezahmlí, a celú lúpež priznal," uviedol Mergental.

K prepadnutiu benzínky, ktoré je na Slovácku tento rok prvé, sa mladík odhodlal sám a bez zbrane. Celý večer predtým pil s rôznymi ľuďmi na niekoľkých miestach alkohol. Nemal už peniaze, pretože všetky prepil. "Ani inak neoplýva peniazmi, pretože je bez práce, a k tomu spláca dlhy. Za budovou čerpacej stanice si v čiernom tričku vyhrýzol dve diery pre oči a pretiahol si ho cez hlavu. Takto maskovaný vstúpil do predajne. Násilím pritlačil predavačku na okno. Otvoril si pokladnicu a vytiahol z nej bankovky, " opísal hovorca polície.

Dodal, že mladík potom z benzínky utiekol cez polia do Uherského Brodu a nasledujúce dva dni opäť na niekoľkých miestach a s rôznymi ľuďmi pil alkohol a hral na automatoch. Keď mu z ulúpených peňazí zostalo len päťdesiat korún, išiel autobusom domov. V nedeľu večer za ním však prišli príbuzní, pretože ho spoznali ako lupiča. Kriminalisti mladíka obvinili z lúpeže, hrozí mu až desať rokov väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu