Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tínedžerka s partiou prepadávala rovesníčky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/TRNAVA – V Dunajskej Strede malo opakovane lúpiť len 14-ročné dievča! Zo spáchania lúpeže je podozrivá v dvoch prípadoch. Detská útočníčka mala aj premyslený spôsob, ako prepadávala svoje obete. Ako uviedla polícia, skupina 11 až 14-ročných mala na lavičke v parku dohodnutý spôsob, ako okoloidúcu obeť osočia.

8. februára sa ich obeťou stalo mladé dievča (14). Zo slovného napadnutia prešli do fyzického, dievčinu zhodili na zem a tu v kopaní pokračovali. Chceli jej ulúpiť tašku, čo sa im napokon nepodarilo. Dievčina neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie.

O deň neskôr si skupinka v parku počkala na dievča (16), od ktorého pýtali cigarety a peniaze. Keď im nevyhovelo, podľa polície pomerne brutálnym spôsobom na ňu zaútočili. Kopali ju, bili po hlave a celom tele a prestali až vtedy, keď začala kričať o pomoc.

Napadnutá dievčina utrpela viacnásobnú zlomeninu nosa a museli jej operovať koleno. Dunajskostredskí policajti páchateľov zakrátko po útokoch vypátrali. Zo skupiny vyšetrovateľ obvinil len jednu dievčinu, nakoľko ostatní ešte nedovŕšili vekovú hranicu trestnej zodpovednosti.

Za lúpež na chránenej osobe je trestná sadzba sedem až 12 rokov, v prípade mladistvej osoby hrozí trest polovičný. Informovala o tom trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu