Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Lekári sa pobili pri pôrode, dieťa zomrelo

ilustračné foto
ilustračné foto

BRASILIA - Kvôli hádke dvoch lekárov o to, kto má pomôcť rodičke, zomrelo v meste Ivinhema na juhozápade Brazílie novonarodené dievčatko. Prípad vyšetruje polícia a obaja lekári už boli prepustení. Informovala o tom dnes spravodajská stanica BBC.

Rodička (32) si želala, aby bol pri pôrode lekár, ktorý o ňu staral v tehotenstve. Ten bol na pôrodnej sále vo chvíli, keď sa blížil pôrod. Prišiel tam ale aj lekár, ktorý mal práve službu, a tvrdil, že za pôrod bude zodpovedať on. Po počiatočnej hádke nasledovala bitka.

"Bol to poriadny súboj, nakoniec obaja skončili na podlahe a moja žena na nich kričala, aby prestali," povedal manžel rodičky Gislaine de Matos Rodrigues novinám Folha de Sao Paulo. Nakoniec vraj musela zasiahnuť bezpečnostná služba nemocnice a lekárov odviedla.

Jeden z lekárov pre televíziu Globo šarvátku priznal, ale vinu zvalil na kolegu. "To on začal, nie ja," povedal doktor Sinomar Ricardo.

Gislaine de Matos Rodrigues pomohol po hodine a pol iný zdravotník, ktorý sa rozhodol vykonať cisársky rez, ale dievčatko už bolo mŕtve. Na jej úmrtnom liste je ako príčina smrti uvedené zadusenie, ale ešte bude vykonaná pitva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu