Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škandálna reklama spojila fajčenie a orálny sex

Kampaň mala smerovať na mladých Zobraziť galériu (2)
Kampaň mala smerovať na mladých

PARÍŽ - Vo Francúzsku vyvolala škandál nová reklamná kampaň proti tabaku, ktorá prirovnáva fajčenie cigariet k nechcenému orálnemu sexu. Vláda ju chce zakázať a spoločnosť na ochranu rodín zažalovala jej autorov.

Reklama je úmyselne pôsobivá: neplnoleté dievča s cigaretou v ústach kľačí pred mužom v saku s hlavou na úrovni jeho rozkroku a zdvíha k nemu pokorný pohľad. Z muža je vidieť len stred tela a jeho dominantnú ruku položenú na hlave dievčaťa. Rovnaká reklama je aj s mladíkom. Obe reklamy majú text: "Fajčiť, to znamená byť otrokom tabaku."

Reklamnú kampaň začalo združenie DNF bojujúce už 50 rokov za práva nefajčiarov so zdôvodnením, že tieto šokujúce a ponižujúce snímky symbolizujú podrobenie sa tabaku. DNF vysvetlilo, že chcelo reagovať na zúfalú nevšímavosť mladých voči diskusiám o tabaku a prelomiť vlažnosť preventívnych kampaní.

Štátna tajomníčka pre rodinu a solidaritu na úrade francúzskeho ministerstva práce Nadine Moranová však odsúdila novú kampaň ako neprípustnú a urážajúcu. "V čase, keď sa bojuje proti detskej pornografii sú iné spôsoby ako vysvetliť mladým, že cigareta vyvoláva závislosť," hnevala sa predstaviteľka vlády. Spoločnosť na ochranu rodín zažalovala autorov reklamy a požiadala komisiu pre etiku v reklame o okamžité zastavenie kampane.

 

Škandálna reklama spojila fajčenie
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu