Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Po surovej bitke dvaja Briti vyhodili Čecha z okna

Michael Carter a Wesley McNamara
Michael Carter a Wesley McNamara

LONDÝN - V britskom Portsmouthe dvaja nezamestnaní Briti surovo zbili českého mladíka a vyhodili ho z tretieho poschodia. Sudca, od ktorého dostali trest po 15 rokov, uviedol, že "dvaja opití chlapi sa správali ako dve zvieratá."

Ako informoval miestny spravodajský portál portsmouth.co.uk., obeťou útoku sa stal Miroslav Chodilík (21), ktorý prišiel do Británie za prácou. V obchode v Portsmouthe sa vlani v marci náhodou zoznámil s nezamestnanými Michaelom Carterom a Wesleym McNamarom, ktorí ho pozvali k sebe do bytu.

Tam sa ale na hosťa vrhli a začali ho mlátiť, keď sa neopatrne zmienil o pachu, ktorý vychádza z ich chladničky. Mlátili ho palicou, kopali do neho a dupali po ňom tak, že si v tej chvíli prial zomrieť. Nakoniec ho odtiahli k oknu a vyhodili ho z tretieho poschodia. Čech pád zo sedemmetrovej výšky síce prežil, ale utrpel fraktúru lebky, krvácanie do mozgu a početné zlomeniny.

Vyšetrovateľka Katie Hollandová uviedla, že rozsudok odráža extrémne násilie, ktoré odsúdení použili. "Bol to úplne nevyprovokovaný a zbytočný útok. Miera násilia, ktoré sa použilo, nie je merateľná s ničím," cituje jej slová spravodajský portál.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu