Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

V priebehu troch týždňov vykradol až 200 áut

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

VIEDEŇ - Čech (23) vykradol počas troch týždňov 100 až 200 osobných automobilov vo Viedni. Podľa agentúry APA ho chytili v noci na dnes v rakúskej metropole.

Zameriaval sa hlavne na navigačné prístroje, mobilné telefóny a autorádiá. Ukradnuté veci potom predával na brnianskych trhoviskách a v obchodoch. Muža chytili v západoviedenskej časti Penzing pri čine po upozornení okoloidúcej, ktorá ho spozorovala pri vkrádaní sa do vozidla Opel Corsa.

Podľa polície sa páchateľ k svojmu činu priznal. Povedal, že sériu vlámaní začal 31. januára a od tej doby pravidelne dochádzal z Brna do Viedne, aby tam vykonával krádeže. Pri nich ho údajne sprevádzal priateľ, ktorého totožnosť však nechcel uviesť.

Čech si na svoje nájazdy vyberal hlavne značky Volkswagen, Seat, Audi a Škoda. Za jeden záťah bežne vykradol desať až 20 áut. Dohromady absolvoval cestu za lupom medzi Brnom a Viedňou pätnásťkrát alebo osemnásťkrát.

Do áut sa vkrádal tak, že rozbil bočné okná alebo otvoril dvere s pomocou polotovaru kľúča. Núdzové kladivo, skrutkovač a pakľúče mal pri sebe aj pri zatýkaní.

Nezamestnaný Čech má kvôli lúpežným krádežiam v Rakúsku zákaz pobytu. Krádežami si zarábal na živobytie. Doteraz nebolo vyčíslené, koľko škody svojou trestnou činnosťou spôsobil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu