Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Dvojnásobnej vražde mohla polícia zabrániť!

Jan Heidinger
Jan Heidinger

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Vražde skladateľa a jeho manželky v Českých Budějoviciach mohli policajti zabrániť. Preukázala to previerka ich postupu, ktorú urobila vnútorná kontrola juhočeskej polície. Informoval o tom juhočeský policajný riaditeľ Radomír Heřman.

Podozrivým je syn zavraždenej z predchádzajúceho manželstva. Páru sa údajne dlhodobo vyhrážal a na postup polície sa sťažovali aj pozostalí. Polícia podľa nich o vyhrážkach vedela.

Išlo o prvú tohtoročnú vraždu na juhu Čiech, ku ktorej došlo pred desiatimi dňami. Údajného vraha Jana Heidingera (28) zadržala nemecká polícia v Passau. Manželský pár mal zastreliť v noci na štvrtok 11. februára v ich byte. „Podľa toho, čo viem, muž (obeť) už na polícii v minulosti hlásil, že sa mu rodinný príbuzný vyhráža. Vraj si na neho zohnal i zbraň, čo hudobník policajtom povedal. Oni však nekonali a takto to dopadlo,“ vyhlásila vtedy žena, ktorá hudobníka dobre poznala.

Údajný vrah podľa informácií Práva vraj napadol svoju obeť aj tesne pred vraždou. „Ešte včera (v stredu) ho napadol, údajne po ňom a jeho manželke aj vystrelil. Polícia však útočníka nezadržala a po polnoci ich zavraždil,“ oznámil vtedy Právu jeden z priateľov mŕtveho hudobníka.

Podľa svedkov muž pár zastrelil a odišiel na aute. Susedia v dome si ale nič nevšimli. Polícia po vyhlásení pátrania varovala, že údajný vrah je nebezpečný a ozbrojený. Podľa policajnej hovorkyne muž trpí psychickou poruchou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu