Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Polícia naháňala opitého tínedžera v kradnutom aute

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TŘEŠŤ - S ukradnutým autom, pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu sa snažil v noci na nedeľu ujsť policajtom neplnoletý vodič v Třešti. Pri naháňačke dokonca narazil do ďalšieho policajného auta, ktorým sa ho druhá hliadka snažila zastaviť.

Jedného z členov posádky sa podarilo zadržať okamžite, ďalší dvaja, ktorí utiekli, musel hľadať v okolí psovod. Pri akcii nebol nikto zranený, povedala dnes hovorkyňa polície Jana Kroutilová. Podľa hovorkyne si policajná hliadka si v sobotu v noci všimla vozidlo Opel Kadett a rozhodla sa ho skontrolovať.

"Za autom idúcim v smere na Telč vyšli so svetelným znamením a nápisom STOP sa ho snažili zastaviť. Vodič však nezastavil a reagoval zrýchlením svojej jazdy," opísala priebeh akcie Kroutilová.

Policajti auto sledovali a požiadali o pomoc ďalšiu hliadku. Tá postavila svoje vozidlo u obce Studnice naprieč vozovkou, ale vodič nezastavil a snažil sa stojace policajné auto obísť. Pritom do neho narazil a asi po tristo metroch nezvládol riadenie a vyšiel z cesty do snehu.

Posádka sa z havarovaného vozidla snažila utiecť, ale policajti na mieste jedného mladíka zadržali a ďalších dvoch, ktorí sa schovávali v okolí, našiel policajný pes.

Po zásahu sa ukázalo, že vodič ešte nie je plnoletý, takže nemá vodičské oprávnenie, a navyše riadil pod vplyvom alkoholu. Policajti tiež zistili, že opel, v ktorom mladíci išli, je ukradnutý, uviedla hovorkyňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu