Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mladíci z Badína: Vykrádali, zrazili policajta, utiekli aj pred streľbou

Žltý Seat Leon našli v stredu v autodielni v Handlovej Zobraziť galériu (11)
Žltý Seat Leon našli v stredu v autodielni v Handlovej

BRATISLAVA – Dvojica mladíkov z Badína stačila zamestnať policajtov na Slovensku, v Maďarsku aj Rakúsku. Z väzenia síce vyšli len koncom minulého roka, odvtedy však údajne stihli niekoľko vlamačiek, krádeží áut a zraziť maďarského policajta.

Svoju veľkú sériu mali ukončiť naháňačkou s políciou a streľbou. Breznianski policajti ich obvinili z krádeže a poškodzovania cudzej veci. Mladíkov stále vyšetrujú a nie je vylúčené, že obvinenie ešte rozšíria o ďalšie trestné činy. Obvinení Kristián P. (19) a Michal V. (21) zatiaľ skončili v policajnej cele aj s návrhom na väzbu.

Výpočet ich činnosti svedčí o tom, že sa rozhodne nenudili. V noci z 14. na 15. januára sa podľa polície vlámali do predajne potravín v Čiernom Balogu a ukradli cigarety a tri kartóny alkoholu. Spoločnosti z Brezna spôsobili dohromady škodu za vyše tritisíc eur.

Počas policajnej kontroly im 29. januára v maďarskom Rétságu v aute našli vlamačské náčinie a kukly. Počas kontroly sa im podarilo ujsť, osobné doklady však nechali hliadke, ktorá ich kontrolovala. Pri úteku v aute navyše zrazili policajta. Na druhý deň natankovali na čerpacej stanici Slovnaft vo Zvolene svoj Seat Leon a ušli bez zaplatenia. Rovnaký kúsok zopakovali nasledujúcu noc aj na čerpacej stanici Shell v Tomášovciach pri motoreste Halier.

V noci 3. februára sa v obci Jasenie vlámali do ďalšej predajne potravín, z ktorej ukradli 250 kartónov cigariet a spôsobili tak škodu za tritisíc eur. Po vlámaní ich začali prenasledovať policajti. Mladíci nerešpektovali výzvy na zastavenie, bezohľadnou jazdou navyše ohrozovali ostaných. Policajti dokonca použili zbrane, mladým recidivistom sa však podarilo uniknúť.

Po poslednom úteku policajti rozbehli rozsiahle pátranie, ich žltý Seat Leon našli už v stredu v autodielni v Handlovej. Oboch mladíkov nakoniec zadržali na Audi A3 s českými evidenčnými číslami, ktoré ukradli o deň skôr pri rakúskom Linzi. Polícia nevylučuje, že pritom nešlo o jediné auto, ktoré si takto privlastnili.

Mladíkom zatiaľ hrozí trojročné väzenie, trestaní už boli obaja v minulosti niekoľkokrát. Z väzenia vyšli len koncom minulého roka a preto sú stále v podmienke. Informovala o tom banskobystrická hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu