Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Izraelčan hypnotizoval a zotročil v háreme 21 žien

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

TEL AVIV - Izraelčana Goela Racona (60) postavia pred súd za zotročenie 21 žien a 38 detí. Kontroloval ich pomocou hypnózy. Súložil s vlastnými dcérami a mal s nimi potomkov.

Guru s dlhými bielymi vlasmi, bielou bradou a hypnotickým pohľadom vsugeroval svojej veľkej rodine dojem, že je všemohúci a vie liečiť i ničiť. Ženy a deti si úplne podriadil svojim "magickým vplyvom", drsnými pravidlami správania sa a peňažnými trestami. Podľa obžaloby držal 21 žien a svojich 38 potomkov v rôznych bytoch v okolí Tel Avivu.

Obžalovali ho z incestu a znásilňovania. Ako novodobý Mesiáš ženy a deti kontroloval a riadil ich celý život. Podľa izraelských úradov ho ženy však obdivovali a uctievali. Väčšina z nich si na telo vytetovala jeho meno. Bránil im v kontakte s príbuznými a okolím. Deti mu museli bozkávať nohy, keď prišiel domov.

Podľa svojho právnika trvá Racon na tom, že neurobil nič, čo by bolo protizákonné. "Zvolili si, že sa za mnou budú každý deň vracať. Nikto ich nenútil," citoval svojho klienta advokát Gabai Mendleman. Podľa polície Racon svoje obete zneužíval 20 rokov, súložil aj s vlastnými dcérami a mal s nimi deti.

Podľa tých, ktorí Racona poznajú, je novodobý spasiteľ veľmi chladnokrvný a na ženy mal až hypnotický vplyv. Súkromný detektív Asher Weitzman na začiatku vyšetrovania poslal do Raconovej skupiny vyškolené agentky. Jedna z nich však jeho vplyvu skoro prepadla. "Vzal jej do dlaní hlavu a požiadal ju, aby sa mu pozrela do očí. Urobila to a zrazu pocítila, že nad svojim správaním sa stráca kontrolu," popísal účinok hypnózy detektív, ktorý existenciu podozrivej sekty ohlásil na políciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu