Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

France Telekom: Samovraždy ďalších dvoch zamestnancov!

Telekomunikačná spoločnosť France Telekom
Telekomunikačná spoločnosť France Telekom (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Dvaja ďalší zamestnanci telekomunikačnej spoločnosti France Telekom spáchali v posledných dňoch samovraždu. Od roku 2008 sa tak podľa miestnych odborov rozhodlo ukončiť život už 37 zamestnancov, a to v súvislosti s pracovnými metódami firmy. "Podnik je v šoku," povedal dnes agentúre AFP hovorca France Telekom.

Jeden z nových prípadov sa týka riadiaceho pracovníka (23) v odbore podnikových služieb v Dijone. Muž sa pred niekoľkými mesiacmi vrátil do práce po dlhej chorobe a vzal si život vo štvrtok doma. Druhým je technik (50) zo západného Francúzska, ktorý spáchal samovraždu v utorok v lese. Vedenie firmy podľa AFP pripustilo, že takéto činy môžu mať spojitosť s prácou oboch mužov.

Z výsledkov prieskumu, ktorý v spoločnosti vykonala audítorská firma Technologia od polovice októbra do polovice novembra minulého roka, vyplynulo, že väčšina zamestnancov France Telekom je znechutená pomermi vo firme, že pracovné podmienky sú pre nich mimoriadne náročné a stresové a prístup nadriadených k nim je neprijateľný .

Ankety sa zúčastnilo 80 tisíc zo 102 tisíc zamestnancov firmy, takže výsledky by mali byť úplne relevantné. Vzhľadom na počet samovrážd a výsledok tejto hĺbkovej ankety vláda začala tlačiť na vedenie France Telekom, aby s odbormi vypracovalo dohodu o rovnováhe medzi súkromným a pracovným životom a o mobilite pracovných síl. Jej podpis sa očakáva 19. februára.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu