Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Feministky za demokraciu hore bez

Ochranári odnášajú polonahú aktivistku
Ochranári odnášajú polonahú aktivistku

KYJEV - Štyri polonahé mladé ženy v nedeľu protestovali proti znásilňovaniu demokracie na Ukrajine. Vtrhli do volebného úradu prezidentského kandidáta Viktora Janukovyča.

Štyri feministky organizácie Femen sa vyzliekli pred objektívmi fotoaparátov a kamier, ktoré čakali na príchod Janukovyča. "Už bolo dosť znásilňovania tejto krajiny," žiadali ženy s transparentom Pomoc, znásilnenie!

Hneď sa ich ujala polícia, ženy tvrdili, že nepatria k žiadnemu z táborov. Nemohli ale údajne urobiť podobnú akciu medzi stúpencami Tymošenkovej, pretože táto politička má hlavný štáb vo svojom rodisku Dnepropetrovsku a na cestu tam aktivistky nemali dosť peňazí.

"To, čo sa na Ukrajine dialo pri predvolebnej kampani, ohrozuje demokraciu," povedala jedna z účastníkov happeningu Olexandra Ševčenková. Posledné dni pred druhým kolom volieb boli napäté. Tábory oboch kandidátov sa vzájomne obviňovali z toho, že si vopred privlastňujú víťazstvo. Tymošenková tvrdila, že Janukovyč je pripravený zmocniť se vládnych úradov silou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu