Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Webkamera zachránila muža na zamrznutom mori

ilustračné foto
ilustračné foto

BERLÍN - Obrovské šťastie mal nemecký turista (40), ktorý sa v tme stratil na zamrznutom Severnom mori pri pobreží Nemecka. Mačkal blesk svojho fotoaparátu a dúfal, že si ho niekto v ľadovej pustatine všimne. Záblesky zachytila webová kamera, ktorá sníma pobrežie. Podľa BBC si ich všimla žena z juhu Nemecka, ktorá sa chcela na počítači pozrieť na západ slnka.

Nemec sa vybral fotografovať západ slnka pri St. Peter-Ording. Na zamrznutom Severnom mori sa ale stratil a hrozilo mu, že umrzne alebo spadne pod ľad. "Nemohol nájsť pobrežie, pretože bolo pokryté snehom," oznámila hovorkyňa polície Kristin Stielowová.

Fotograf však viackrát zmačkol blesk svojho fotoaparátu. Záblesky si všimla žena na juhu Nemecka, ktorá na obrazovke sledovala západ slnka nad morom. Keď si všimla zvláštne svetlá, zavolala políciu. Tá začala záchrannú operáciu a muža našli.

Miestni obyvatelia vedia, že keď padne tma, hrozí strata orientácie. Pobrežie sa dá veľmi ťažko nájsť. Pôsobivé západy slnka nad zamrznutým morom však lákajú mnohých, aby opustili bezpečné pobrežie. Oblasť preslávená plážami je obľúbená u jachtárov. Úrady preto na plážach rozmiestnili kamery, ktoré pomohli aj stratenému mužovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu