Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Kokaín riedili liečivom na odčervenie zvierat

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Policajti z Národnej protidrogovej centrály (NPC) zadržali sedem ľudí, ktorí údajne predávali kokaín riedený veterinárnym liečivom na odčervenie zvierat. Informoval o tom dnes hovorca NPC Michal Hammer.

Skupina sedmich Čechov, na ktorej zadržaní sa podielal Útvar rýchleho nasadenia, údajne riedila kokaín prípravkom Levamisol. Okrem predaja kokaínu sa podľa polície zaoberala aj výrobou metamfetamínu a pestovaním konope.

Podľa informačného portálu Národného monitorovacieho strediska pre drogy a drogové závislosti sa v posledných dvoch rokoch v Česku i v celej Európe čistota kokaínu znižuje. V poslednej dobe rastie práve množstvo kokaínu s prímesou prípravku Levamisol. Toto liečivo môže ohroziť zdravie užívateľov zriedeného kokaínu tým, že zníží ich obranyschopnosť proti infekciám.

Levamisol slúži ako veterinárny liek proti črevným parazitom takmer u všetkých druhov zvierat - najčastejšie u hovädzieho dobytka, prasiat a oviec. V obmedzenej miere sa užíva v kombinícii s ďalšími prípravkami aj u ľudí pri liečbe niektorých nádorových ochorení, uvádza server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu