Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Reklama na armádu plná sexuálnych narážok

Reklama na armádu
Reklama na armádu

VIEDEŇ - Rakúska armáda chcela netradičným spôsobom získať nové posily. Záujemcov do svojich radov láka na nový spot plný sexuálnych narážok. Rakúsky minister obrany ale nakoniec nechal podľa agentúry APA reklamu z armádneho webu radšej stiahnuť.

V klipe štvorica dievčat sedí spolu s holohlavým svalovcom na kapote športového auta. Z hmly sa zrazu vynorí tank. "Tak čo, dievčatá, máte chuť na skvelú jazdu (v doslovnom preklade - na striekaciu jazdu)?" pýta sa vojak na tanku a preleští pritom hlaveň.

 Mladé ženy sa bez váhania rozbehnú za odchádzajúcim tankom. Na volanie holohlavého svalovca jedna z nich odpovie: "Zabudni, chceme jazdiť na niečom veľkom." Hlas profesionálneho moderátora potom oznamuje, že rakúska armáda ponúka jedinečné šance mládeži od 18 rokov. Armáda pôvodne spot obhajovala.

"Náš klip je tak hlúpy, že je až geniálny," uviedol plukovník Johann Millonig z armádneho marketingového oddelenia. Ministrovi obrany Norbertovi Darabosovi sa to ale nepozdávalo. Reklamu dal z armádneho webu odstrániť kvôli súčasnej kritike sexizmu v obsahu.

Spot sa nebude vysielať ani v rakúskych médiách. Rakúska armáda údajne nechce raniť nikoho city. Klip je súčasťou kampane "Heer 4 You". S rovnakým klipom v minulosti prišla už ukrajinská armáda. Rakúšania stavili na nehercov. Holohlavého svalovca si zahral vyhadzovač z jednej diskotéky a štvorica dievčat sú študentky hotelovej školy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu