Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po samovražednom útoku 16 mŕtvych, 23 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ISLAMABAD - Pri dnešnom útoku na severozápade Pakistanu zahynulo najmenej 16 ľudí a ďalších 23 bolo zranených. Útok bol podľa agentúry AFP dielom samovražedného útočníka, ktorý odpálil nálož na svojom tele u kontrolného stanoviska v okrsku Badžaur v kmeňových oblastiach hraničiacich s Afganistanom.

Za atentát u kontrolného stanoviska v oblasti Badžaur vraj môže nálož, ktorá vybuchla v automobile. Medzi mŕtvymi sú dvaja príslušníci polovojenských jednotiek, zvyšok tvoria civilisti. Šesť zranených je v kritickom stave.

Severozápad Pakistanu je údajným útočiskom teroristov z hnutia Taliban a Al-Kajdy. V posledných dňoch sa tu vedú boje, pri ktorých pakistanská armáda údajne zabila viac ako 40 ozbrojencov.

Vlani na jeseň začala armáda na severozápade Pakistanu pri hraniciach s Afganistanom rozsiahlu ofenzívu. Odvetné bombové samovražedné útoky povstalcov od tej doby pripravili v krajine o život vyše 600 ľudí.

Na severozápade Pakistanu dnes polícia našla aj dve telá mužov prestrielané guľkami. Vzkaz položený vedľa nich pripisoval ich vraždu bojovníkom Talibanu, podľa ktorých išlo o špiónov v žolde USA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu