Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rekord: Pol milióna Austrálčanov bolo v jeden deň PN

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

SYDNEY - Hoci v Austrálii práve vrcholí letná sezóna, okolo pol milióna Austrálčanov v pondelok neprišlo do práce a radšej si vybralo platené voľno z dôvodu náhleho ochorenia.

Pondelkoví "absentéri" tak podľa príslušných úradov vytvorili nový národný rekord. Na dnes totiž pripadá štátny sviatok, a ľudia si tak podľa tlačovej agentúry AAP chceli urobiť predĺžený víkend.

Austrálčania si chcú užiť štyri dni voľna vďaka Dňu Austrália, ktorý pripadá na dnes. Krajina si pripomína výročie 222 rokov od založenia prvej trestaneckej kolónie na území dnešného Sydney. Podľa údajov spoločnosti, ktorá monitoruje zdravotné dovolenky zamestnancov, prišlo v pondelok v Austrálii približne o tretinu menej ľudí v porovnaní s bežným Pondelkom.

Združenia austrálskych maloobchodníkov, označilo absentérov za nevlasteneckých príživníkov. "Tí, ktorí predstierajú chorobu, aby si spravili štvordňový víkend, nemajú žiadny zmysel pre typickú austrálsku pospolitosť a nechajú svojich kamarátov drieť, kým oni si užívajú na pláži alebo niekde v bare," rozčuľoval sa riaditeľ združenia Scott Driscoll.

Odborníci predpovedajú, že približne 100.000 Austrálčanov využije zdravotné voľno aj v stredu. Podľa odborníkov tak kvôli nízkej produktivite príde ekonomika približne o 37 miliónov austrálskych dolárov (614 miliónov korún). Neoprávnené vyberanie zdravotného voľna kritizoval v televízii aj šéf austrálskej opozície Tony Abbott.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu