Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pri rannej lúpeži v kasíne odniesli vyše milióna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

CHEB - Maskovaní lupiči dnes ráno prepadli kasíno v Chebe. Podľa prvých odhadov si odniesli asi 1,3 milióna českých korún.

"Presná suma zatiaľ nie je známa, mohlo to byť 1,3 až 1,5 milióna," doplnila krajská policajná hovorkyňa Andrea Kávová.

Polícia zatiaľ neoznámila, či pri ozbrojenej lúpeži aj niekoho nezranili. Prípad vyšetrujú.

Dnešný prípad sa radí medzi najväčšie podobné lúpeže v posledných rokoch. Viac peňazí si lupiči odniesli napríklad v júni 2003 pri prepadnutí kasína v Dolnom Dvořišti, keď dvaja muži s pištoľami zobrali z pokladne štyri milióny korún. O milión menej získali páchatelia pri prepadnutí kasína v hoteli Prezident v Prahe v decembri 1998.

Pred desiatimi rokmi sa šestici rusky hovoriacich mužov podarilo ulúpiť z kasína v centre Prahy 5,5 milióna korún. Lupiči vtedy uniesli majiteľa, mučením ho prinútili, aby im vydal prístupovú kartu k trezoru a prezradil bezpečnostný kód. Potom vnikli do kasína, zviazali upratovačku a ochranku a vybrali peniaze z trezoru. V septembri 1998 si odniesli rusky hovoriaci lupiči z karlovarského Casina 777 okolo 1,7 milióna korún. Takmer pol milióna potom zmizlo za zatiaľ nevyjasnených okolností vlani v decembri z kasína v Mladej Boleslavi. Pomerne časté sú prepady herní, pri ktorých páchatelia zvyčajne získajú len niekoľko desiatok tisíc korún. Pred dvoma týždňami si ale maskovaný lupič z jedného z plzenských podnikov odniesol viac ako 250 tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu