Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Haiti zasiahlo ďalšie zemetrasenie

Haiti postihlo nové zemetrasenie
Haiti postihlo nové zemetrasenie

PORT-AU-PRINCE - Haiti zasiahlo v stredu ďalšie silné zemetrasenie s magnitúdom 6,1. Rozkolísané budovy a otrasy vyhnali do ulíc vydesených obyvateľov. Podľa Úradu pre geologický prieskum Spojených štátov amerických (USGS) prírodný úkaz zaznamenali o 6:03 miestneho času (12:03 SEČ) a vychádzal z hĺbky 9,9 kilometra.

Epicentrum sa nachádzalo približne 59 kilometrov západne od hlavného mesta Port-au-prince, ktoré minulý týždeň zrovnalo so zemou ničivé zemetrasenie o sile 7,3. Spravodajca agentúry AP z haitskej metropoly informoval o vzniknutej panike. Tichomorské centrum varovania pred vlnami tsunami výstrahu nezverejnilo, keďže sa zemetrasenie odohralo hlbšie vo vnútrozemí. Z oblasti zatiaľ nie sú hlásené žiadne informácie o obetiach či materiálnych škodách.

Počet obetí minulotýždňového ničivého zemetrasenia na Haiti podľa oficiálnych vládnych záznamov dosiahlo 75 000. Haitská vláda v utorok tiež vyhlásila, že ďalších 250 000 osôb utrpelo zranenia a milión ostalo bez strechy nad hlavou.

Haiti zasiahlo minulý týždeň v utorok zemetrasenie s magnitúdou 7,3, pričom otrasy prakticky zrovnali so zemou metropolu Port-au-Prince. Silné záchvevy postihli asi tri milióny ľudí, čo je tretina obyvateľov štátu Haiti, ktorý zaberá približne tretinu územia rovnomenného ostrova. Tisíce obyvateľov, ktorí zemetrasenie prežili, nocujú v ruinách rozpadnutých budov či na uliciach medzi mŕtvolami, ktoré nemá kto odvážať. Ľudia nemajú pitnú vodu, lieky a základné potraviny, čo môže viesť k nárastu počtu obetí. V krajine panuje chaos, objavili sa aj prípady násilia a rabovania. Mnohí obyvatelia hlavné mesto v panike opúšťajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu