Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Po hádke zastrelil ženu, s deťmi šiel na pizzu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

OLOMOUC - Vlani v júni zastrelil Libor Vysloužil (35) svoju manželku v kúpeľni rodinného domu v Náměšti na Hané (okr. Olomouc). Pohádali sa údajne kvôli neupratanému nákupu.

Muž potom telo ukryl v septiku a na druhý deň polícii ohlásil, že jeho žena zmizla. Muža odsúdili na 14,5 roka. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Vražda sa stala v dome, kde manželia žili. Na to, čo sa dialo po hádke si muž údajne nespomína. Pamätá si až okamih, keď jeho žena ležala mŕtva s prestrelenou hlavou na podlahe a on držal v ruke pištoľ s tlmičom, ktorou občas strieľal po mačkách na záhrade.

Telo potom zabalil do igelitu a plastových vriec na odpad. Na fúriku ho vyviezol za dom. Auto ženy odviezol do lesa. So známymi a svojimi dvoma deťmi išli ešte v ten deň do pizzérie a až večer mŕtvolu vyklopil do čerstvo vykopanej odpadovej jamy. Zmiznutie svojej manželky polícii ohlásil na druhý deň. Pri prehliadke pozemku objavili mŕtvolu v septiku.

Štátna zástupkyňa jeho konanie po vražde označila za nechutné a cynické a žiadala prísnejší trest. Vysloužil mal milenku a preto sa podľa nej rozhodol zbaviť svojej ženy.

Podľa predsedu senátu krajského súdu je obvinený zbabelec. Manželke, ktorá ešte kojila jeho druhé dieťa, by nedokázal oznámiť, že od nej odchádza, a preto sa jej rozhodol zbaviť. Podľa súdu išlo o premyslený trestný čin. Potvrdzuje to aj Vysloužilove konanie, keď sa snažil zbaviť tela alebo keď sledoval pátraciu akciu, na ktorej sa podieľali desiatky ľudí.

Vysloužil sa počas súdneho procesu zakrýval a takmer vôbec nehovoril. Ľútosť prejavil až na záver. "Viem, že som svojím konaním strašne veľa ľuďom ublížil. Nechápem, ako k tomu došlo. Strašne to ľutujem a všetkým sa ospravedlňujem," povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu