Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zo zaplavenej zoo odplávala hrošica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

PODGORICA - Obyvateľov pokojnej čiernohorskej obce Plavnica vydesil hroch, ktorý sa potuloval okolo ich domov. Hrošia dáma Nikica ušla zo zatopenej zoologickej záhrady.Šokovaný z úniku hrubokožca bol aj majiteľ zoo Dragan Pejović, ktorý teraz čaká, kým voda opadne a až potom sa budú snažiť dvojtonovú hrošicu dostať späť do zoo.

"Nie je žiadny dôvod na paniku," ubezpečil. Nikica utiekla zo zoologickej záhrady, ktorú po silných dažďoch zaplavila voda a zdvihla jej hladinu na úroveň ohrady. Zviera potom ľahko vyplávalo von a vydalo sa do obce Plavnica na juhu Čiernej Hory pri hranici s Albánskom.

Tam sa ešte v utorok popoludní pokojne promenádovala. "Keď som vyšiel z domu nakŕmiť kravu, uvidel som hrocha pred stajní," povedal Nikola Radović. "Myslel som, že som sa zbláznil." Obrovský hrubokožec, ktorý trávi väčšinu dňa ponorený vo vode, je pritom považovaný za jedno z najnebezpečnejších zvierat na svete.

Je to tretie najväčšie suchozemské zviera po slonovi a bielom nosorožcovi. "Naša hrošica je mierumilovné, skrotené zviera," tvrdil Pejović a dodal, že žije v jeho zoo deväť rokov a nikdy s ňou neboli žiadne problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu