Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

ZOO prišla o bielu tigricu, zabili ju levy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LIBEREC - Najstaršia zoologická záhrada v Česku prišla o sedemnásťročnú bielu tigricu Isabellu. Počas rutinného vypúšťania šeliem z ubikácií do vonkajších výbehov k nej prenikli levy Sultán a Elsa a smrteľne ju zranili. Podľa hovorcu Zoo Liberec Ivana Langra sa to stalo za niekoľko sekúnd a tigricu nešlo zachrániť.

"Levy sa pri výbehu dostali z priestoru takzvanej križovatky vo vnútornej časti pavilónu, kde nemajú ošetrovatelia v danej chvíli žiadny prístup ani vizuálny kontakt," popísal nešťastie Ivan Langr. Obe šelmy následne pracovníci a pracovníčky zoo zahnali do ich výbehov. Pri udalosti neboli ohrození ľudia.

"Priestory zvierat a ľudí navzájom oddeľuje niekoľkonásobné zaistenie, takže žiadny fyzický kontakt šeliem s okolím nie je v žiadnom prípade možný," vyhlásila Tigrica Isabella bola zakladateľkou chovu bieleho tigra v Zoo Liberec.

V roku 2002 porodila trojčatá, z ktorých jeden, Achilles, je v bratislavskej zoologickej záhrade. Zoo Liberec v súčasnosti chová štvorročného Parisa a ročnú Suryu Báru. Informáciu zverejnila webová stránka iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu